List

Før rabarbrasesongen er over må eg dela oppskrifta på denne fabelaktige smulepaien eg fekk hjå Tone Hellesund i Bergen i vår. Kaka er knallgod og superenkel å laga!

Fordel rabarbra i bitar i ei lita paiform eller eldfast form. Smuldre og bland saman:

  • 100 gram mjukt smør
  • 1 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl kokosmass
  • 1 dl brødsmular/strøkavring/griljermjøll/glutenfritt mjøl

Fordel denne massen over rabarbraen og steik kaka på 200 grader i 25-30 minutt. Bland eventuelt litt potetmjøl i sukkeret for at rabarbraen i botn skal bli litt tjukkare. Servera med god vaniljeis. Eg kan dessutan tenkja meg at krem eller mascarponekrem også kan høva godt.

Smulepaien på bildet er laga av 4 gonger originaloppskrifta, til eit enkelt familieselskap i Eggebø/Vassbø-klanen.

I smulepaien kan du erstatta rabarbra med alt frå epler til fersken. Berre å prøva seg fram, tenkjer eg.

Bon appetitt!

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  Posts

June 23rd, 2022

Kva burde tordivelen?

Heilt frå eg vakna den morgonen kokte hovudet over av alt eg burde ha gjort. Eg må hugsa å kjøpa […]

June 10th, 2022

Å sjå ein snegl inn i augene

Eg hadde rusla ut mot Mørkvedodden for å vera litt i fred. Eg gjekk gjennom skogen, forbi kvitveisane og den […]

May 27th, 2022

Kva med å ta litt lett på det?

Ein kollega kom innom ein dag og fortalde at fleire av tekstane mine er trekt fram i boka “Kunsten å […]

May 27th, 2022

10 måtar å endra verda på sykkel

Kvar gong du kastar deg på sykkelen og suser nedover sykkelstien langs riksvegen reduserer du trafikkgrunnlaget for det neste vegprosjektet. […]

May 10th, 2022

Transportrevolusjon

Like før Ingeborg skulle byrja i barnehagen kjøpte eg meg elsykkel. Eg hadde høyrd mange tala entusiastisk om dette transportmiddelet, […]

May 3rd, 2022

Kom og få deg ein vaffel!

Farmor og farfar hadde alltid vaffelrøre ståande klar i kjøleskapet. For meg og brørne mine, som budde i nabohuset, var […]

April 26th, 2022

Å trøysta ho som skrik

Ingeborg hoppa opp av senga klokka 0500. “Dædig lalla”, erklærte ho. (Ferdig å lalla, det vil seia sova). Det er […]

April 20th, 2022

It’s for commercial purposes

Siste dagen i påska vart eg sitjande å jobba fordi eg heller ville på tur i finvêret som var meldt […]

February 25th, 2022

Samtalar med Steigen og Tana

Korleis kan me utvikla kvalitative metodar som legg til rette for gode faglege samarbeid? I denne spalta har eg delt […]

January 18th, 2022

Kjenner ho deg att?

Det er ikkje ofte forskingsartiklar får meg til å grina. Eg trur kanskje aldri det har skjedd før. Men då […]