List

Det som er kjekt for ungane er gjerne moro for dei vaksne òg. Eg nemner i fleng: Mummitrollet, godteri når ein ikkje har lov, bade, boksen går, eventyr rund bålet og så bortetter. På søndagsturen herom dagen oppdaga me noko heilt magisk!

Nokre få hundre høgdemeter oppi bakken hang det plutseleg ein lapp om at det skulle vera sjeldne blomar i området. Eg nett hadde vore på tur for å finna den sjeldne blomen Marisko, og var i det botaniske hjørnet.

IMG_7131

Derfor vart eg først litt irritert over at det berre stod fargen på blomen på dette skiltet, og ikkje namnet. Eg skulle til å gå forbi, men tok ein liten kikk mellom einarbuskane og fekk auge på denne:

IMG_20150614_110132IMG_20150614_110143

Haha! For eit fabelaktig påfunn! Eit aldri så lite magisk innslag på søndagsturen! I tråd med instruksane plukka eg éin, i von om at det vil koma fleire til neste år.

IMG_20150614_110231

Dette fabelaktige påfunnet viste seg å vera ein del av barnas turdag på Leines. Dessverre vart barnearrangementet avlyst på grunn av sterk vinn og snø på fjellet (datoen var 14. juni….). Men det var i alle fall nokon som visste å setta pris på blomane likevel.

DSC02091

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  Posts

June 23rd, 2022

Kva burde tordivelen?

Heilt frå eg vakna den morgonen kokte hovudet over av alt eg burde ha gjort. Eg må hugsa å kjøpa […]

June 10th, 2022

Å sjå ein snegl inn i augene

Eg hadde rusla ut mot Mørkvedodden for å vera litt i fred. Eg gjekk gjennom skogen, forbi kvitveisane og den […]

May 27th, 2022

Kva med å ta litt lett på det?

Ein kollega kom innom ein dag og fortalde at fleire av tekstane mine er trekt fram i boka “Kunsten å […]

May 27th, 2022

10 måtar å endra verda på sykkel

Kvar gong du kastar deg på sykkelen og suser nedover sykkelstien langs riksvegen reduserer du trafikkgrunnlaget for det neste vegprosjektet. […]

May 10th, 2022

Transportrevolusjon

Like før Ingeborg skulle byrja i barnehagen kjøpte eg meg elsykkel. Eg hadde høyrd mange tala entusiastisk om dette transportmiddelet, […]

May 3rd, 2022

Kom og få deg ein vaffel!

Farmor og farfar hadde alltid vaffelrøre ståande klar i kjøleskapet. For meg og brørne mine, som budde i nabohuset, var […]

April 26th, 2022

Å trøysta ho som skrik

Ingeborg hoppa opp av senga klokka 0500. “Dædig lalla”, erklærte ho. (Ferdig å lalla, det vil seia sova). Det er […]

April 20th, 2022

It’s for commercial purposes

Siste dagen i påska vart eg sitjande å jobba fordi eg heller ville på tur i finvêret som var meldt […]

February 25th, 2022

Samtalar med Steigen og Tana

Korleis kan me utvikla kvalitative metodar som legg til rette for gode faglege samarbeid? I denne spalta har eg delt […]

January 18th, 2022

Kjenner ho deg att?

Det er ikkje ofte forskingsartiklar får meg til å grina. Eg trur kanskje aldri det har skjedd før. Men då […]