List

På ein blogg som denne må det vera rom for ei matspalte innimellom. Denne veka har det vore skarv på menyen, og det syns eg det var verd å skriva heim om.

  • 1 1/2 skarvebryst (kan erstattast med sel eller kval)
  • 1 rødbet
  • 1/4 sellerirot
  • 10 gulrøter (hels økologiske og sjølvplukka)
  • Frisk ingefær
  • Lime
  • Creme Fraiche
  • Brokkoli (eller annan grøn grønsak)
  • Salt og peppar

Sett ovenen på 200 grader. Skrell rødbet og skjer han i skiver. Skrell og skjer sellerirota i skriver. Skrell og kutt opp gulrøtene og sett dei på kok. Rense brokkoli. Strø salt og peppar på skarvebrysta og steik dei i ca 12 minutt i ovnen etter at dei er lett bruna i ei panne. Steik rødbetane i panna. Når gulrøtene er kokte, slå av vatnet, tilsett riven ingefær, nokre spiseskjeier creme fraiche, salt og til slutt litt limesaft. Steik eller smørdampa sellerirota. Etter at skarvebrysta har steikt i 12 minutt skal dei kvile omlag like lenge. Kok brokkolien lett i salta vatn, slik at timinga blir perfekt (helst). Legg det heile fint opp på tallerkane, og servera det heile med ein raudvin som passer til skarv. Høyr med dei på polet.

Det mest kompliserte punktet i denne oppskrifta er sjølvsagt å skaffa til veie den skarven. Det føregjekk omlag på denne måten:

Maria, Steigens store friluftsdotter, inviterte på skarvejakt ein onsdag ettermiddag. Me peisa ut på eit skjær i solnedgangen i Maria sin finfine motorbåt.

IMG_5517

Etter å ha fortøyd båten i ein stein gjekk me opp på hylla der skarven brukar sova om natta. Der sat me så stille som mus då skarven kom flygande for å leggja seg.

IMG_5525

Så var det berre å plaffa laus. Ganske mange hagleskot seinare var me tilbake i båten for å plukka opp den daude skarven som låg og flaut i havet.

IMG_5543

Mykje meir moro enn å vera på leirduebane, og omlag like effektiv skytetrening.

IMG_5547

Leave a Reply

Your email address will not be published.

  Posts

June 23rd, 2022

Kva burde tordivelen?

Heilt frå eg vakna den morgonen kokte hovudet over av alt eg burde ha gjort. Eg må hugsa å kjøpa […]

June 10th, 2022

Å sjå ein snegl inn i augene

Eg hadde rusla ut mot Mørkvedodden for å vera litt i fred. Eg gjekk gjennom skogen, forbi kvitveisane og den […]

May 27th, 2022

Kva med å ta litt lett på det?

Ein kollega kom innom ein dag og fortalde at fleire av tekstane mine er trekt fram i boka “Kunsten å […]

May 27th, 2022

10 måtar å endra verda på sykkel

Kvar gong du kastar deg på sykkelen og suser nedover sykkelstien langs riksvegen reduserer du trafikkgrunnlaget for det neste vegprosjektet. […]

May 10th, 2022

Transportrevolusjon

Like før Ingeborg skulle byrja i barnehagen kjøpte eg meg elsykkel. Eg hadde høyrd mange tala entusiastisk om dette transportmiddelet, […]

May 3rd, 2022

Kom og få deg ein vaffel!

Farmor og farfar hadde alltid vaffelrøre ståande klar i kjøleskapet. For meg og brørne mine, som budde i nabohuset, var […]

April 26th, 2022

Å trøysta ho som skrik

Ingeborg hoppa opp av senga klokka 0500. “Dædig lalla”, erklærte ho. (Ferdig å lalla, det vil seia sova). Det er […]

April 20th, 2022

It’s for commercial purposes

Siste dagen i påska vart eg sitjande å jobba fordi eg heller ville på tur i finvêret som var meldt […]

February 25th, 2022

Samtalar med Steigen og Tana

Korleis kan me utvikla kvalitative metodar som legg til rette for gode faglege samarbeid? I denne spalta har eg delt […]

January 18th, 2022

Kjenner ho deg att?

Det er ikkje ofte forskingsartiklar får meg til å grina. Eg trur kanskje aldri det har skjedd før. Men då […]