Tones fabelaktige rabarbrapai

Før rabarbrasesongen er over må eg dela oppskrifta på denne fabelaktige smulepaien eg fekk hjå Tone Hellesund i Bergen i vår. Kaka er knallgod og superenkel å laga!

Fordel rabarbra i bitar i ei lita paiform eller eldfast form. Smuldre og bland saman:

  • 100 gram mjukt smør
  • 1 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1,5 dl kokosmass
  • 1 dl brødsmular/strøkavring/griljermjøll/glutenfritt mjøl

Fordel denne massen over rabarbraen og steik kaka på 200 grader i 25-30 minutt. Bland eventuelt litt potetmjøl i sukkeret for at rabarbraen i botn skal bli litt tjukkare. Servera med god vaniljeis. Eg kan dessutan tenkja meg at krem eller mascarponekrem også kan høva godt.

Smulepaien på bildet er laga av 4 gonger originaloppskrifta, til eit enkelt familieselskap i Eggebø/Vassbø-klanen.

I smulepaien kan du erstatta rabarbra med alt frå epler til fersken. Berre å prøva seg fram, tenkjer eg.

Bon appetitt!

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

The owner of this website has made a commitment to accessibility and inclusion, please report any problems that you encounter using the contact form on this website. This site uses the WP ADA Compliance Check plugin to enhance accessibility.
Scroll to Top
Skip to content